Over mij


Robert van Vliet, geboren in Haarlem (1964). Streek in 1971 in Apeldoorn neer omdat zijn moeder destijds bij het toenmalige Julianaziekenhuis ging werken. Is bijna altijd in het westelijk deel van Apeldoorn blijven wonen. Na zijn middelbare school aan het Veluws College, een gebouw opgeschoven aan de Waltersingel en in 1981 bij de grootste werkgever (Belastingdienst) gaan werken.
Na een mooie carrière bij de Belastingdienst in 1998 overgestapt naar de gemeente Apeldoorn, waar hij als communicatieadviseur en projectleider de website Apeldoorn.nl onder zijn hoede kreeg tijdens de eerste internetbubbel. In 2001 met zijn bedrijf Intercity Consultancy ondernemer geworden. Vanuit die hoedanigheid als directeur / adviseur een bureau opgebouwd dat voor tientallen gemeenten heeft gewerkt en een achttal provincies en waterschappen. Maar ook enkele departementen, ziekenhuizen en bedrijven.
Vanaf 2012 met nieuwe compagnon een koers ingezet om zich met verschillende labels te profileren. Door de winst van meerdere Europese aanbestedingen het bureau Communicatiemensen opgezet die uitsluitend communicatieprofessionals detacheert. In 2019 een fusie aangegaan met 7Talents en in 2020 het Bureau voor Overheidscommunicatie overgenomen. In 2019 in een toezichthoudende rol gekomen bij dit bedrijf dat in 2021 een jaaromzet van ruim 15 miljoen euro haalde met bijna 40 medewerkers en tientallen zzp’ers.
Voor diverse bedrijven de directeursrol uitgevoerd, maar daarnaast ook steeds inhoudelijke opdrachten blijven doen. Van de gemeente Amersfoort, als adviseur voor Amersfoort Digitaal. Gericht op het toepassen van nieuwe technieken en methodieken om de organisatie wendbaarder te maken. Tevens het het ontwikkelen en implementeren van nieuwe werkprocessen en afspraken. Of lid van van het GBT (gemeentelijk beleidsteam) met crisiscommunicatie, met het helpen opzetten van een nieuw communicatieteam op basis van nieuwe organisatiefilosofie.
Maar ook als Strategisch communicatieadviseur voor het Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Assen en Den Haag. Of als communicatiemanager bij LTO Noord in Zwolle. Met een 10-koppig team verantwoordelijk voor corporate- en project- en crisiscommunicatie, tevens verantwoordelijk voor de portal en de landelijke imagocampagne voor boeren en tuinders.

Robert is getrouwd met Anita en heeft twee kinderen, Willeke (1991) en Tristan (1993).


Download hier mijn CV

Download
Liefhebber mobiel erfgoed